Mjuk pepparkaka

Mjuk pepperkaka – lättbakat recept. Låt gärna den mjuka pepparkakan mogna till nästa dag för bästa smak. Grädde gör receptet extra saftigt.

Mjuk pepparkaka Receptbild - Allt om Mat
Annika Vannerus

Mjuk pepparkaka

Ingredienser 1 mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka
50 g smör, smält
3 dl strösocker
1 tsk ingefära, mald
2 dl vispgrädde
3 st ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel, mald
2 tsk kardemumma, stött
1 dl lingonsylt, rårörd
1 krm nejlika, mald

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en avlång 1 1/2-litersform, eventuellt behövs en större form, 2 liter. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt lingonsylt, grädde och smör. Blanda varsamt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Sikta ner blandningen och rör tills allt är blandat. Häll smeten i formen.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min tills den är torr när du provar med sticka. Täck ev med bakplåtspapper om den ser ut att bli mörk mot slutet av gräddningen. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.

Recept från