Mjuk pepparkaka med citronfrosting och lingon

Med mycket smak av jul är denna mjuka pepparkaka med frosting perfekt till glöggminglet. Den kan göras klar fram till garneringen två dagar i förväg, men går även utmärkt att frysa!

30 min + 40 min i ugn

Mjuk pepparkaka med citronfrosting – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, råsocker och farinsocker riktigt pösigt. Rör i lingonsylt, grädde och smör.
  2. Rör samman mjöl, bakpulver,  kryddor och salt. Sikta ner blandningen i äggpöset. Rör tills allt är blandat. Häll smeten i en smord fyrkantig form med löstagbar kant, ca 23 x 23 cm, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-40 min tills den är genomgräddad, prova med sticka. Täck eventuellt med bakplåtspapper om den börjar bli mörk mot slutet. Låt kakan kallna i formen.
  4. Frosting: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Vispa samman smör och florsocker. Tillsätt  färskost, citronskal och saft och vispa till en slät kräm. Bred frostingen över kakan. Ställ kakan i kylen.
  5. Skär kakan i små bitar med vattensköljd kniv. Garnera bitarna med  lingon och eventuellt små enkvistar.

VIDEO! Så gör du kakan – steg för steg

Recept från