Mjuk pepparkaka

Många goda ting är samlade i den här mjuka pepparkakan.
Farinsocker gör den mustigt söt och mörk.

Ingredienser 1 kaka

0,75 dl smör, smält
2 st ägg
180 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1,5 dl gräddfil
2 tsk stött kardemumma
1 tsk mald kanel
3 dl farinsocker
1 krm mald kryddnejlika
1 dl rårörd lingonsylt

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund 1 1/2 litersform.
2. Vispa ägg och farin pösigt.
3. Blanda ner bikarbonat och kryddorna så att det fördelas väl.
4. Tillsätt lingonsylt, gräddfil och det skirade smöret. Blanda varsamt.
Rör sist ner mjölet. Häll smeten i formen.
5. Grädda kakan ca 50 min tills den är torr när man provar med sticka. Låt den svalna i formen innan den stjälps upp.

Recept från