Mjölkfri chokladmousse med hasselnötter och bärsås

Recept på mjölkfri chokladmousse. Ett ovanligt sätt att använda tofu, och en läcker vegansk dessert efter en god middag.

För 6 personer

Ingredienser

350 g silkestofu gärna ekologisk
12 färska dadlar, utan kärnor
3/4 dl kakao
1/2 dl hasselnötssmör
1 msk lönnsirap
1 msk chiafrön
1 krm havssalt

Bärsås

250 g blandade bär t ex blåbär, hallon och jordgubbar
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk chiafrön

Garnering

rostade hasselnötter
kakao
mynta

Mjölkfri chokladmousse med tofu – gör så här:

  1.  Mixa alla ingredienser till chokladmoussen i en mixer tills den är helt slät. Det ska inte finnas några hela chiafrön kvar. Fördela moussen i glas och ställ i kylen ca 30 min.
  2. Bärsås: Koka upp bär och vaniljpulver och mosa till önskad konsistens. Blanda ner chiafröna och ta kastrullen åt sidan. Låt svälla ca 10 min.
  3. Toppa chokladmoussen med bärsås och garnera med grovhackade hasselnötter, kakao och mynta.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego 

Fler recept med: Veganskt, Vegetariskt