En liten sats kola som snabbt blir färdig. Den passar bra att göra med mjölkfritt margarin  för den som är allergisk mot mjölkproteiner.

För 20 kolor

Ingredienser

1 dl strösocker
50 g margarin mjölkfritt, eller smör (ca 4 msk)
1 msk honung flytande
1 msk vetemjöl eller Maizena majsstärkelse
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl ljus sirap

Mjölkfri chokladkola

1. Rör samman ingredienserna i en liten kastrull. Låt koka upp och rör slätt.
2.  Gör kulprovet efter 5-8 min: Häll en tesked av kolasmeten i ett glas med riktigt kallt vatten. Häll av vattnet efter ca 2 min. När kolasmeten går att forma till en kula är kolan klar. Häll upp den på smörgås- eller bakplåtspapper.
3. Ställ kolan svalt. Skär kolan i bitar när den svalnat något. Obs! Låt den inte kallna helt, då blir det svårt att skära i bitar.