Frukt, nötter och krämig choklad lyfter de naturliga smakerna i en tung stout.

För 6 personer

Ingredienser

2 msk blåbär torkade
2 msk tranbär torkade
2 msk körsbär torkade
2 aprikoser torkade
2 fikon torkade
50 g guldnougat
50 g choklad (70 %) mörk
1 msk konjak

Karamellnötter:

1 dl strösocker
1 msk smör
0,5 dl jordnötter torrostade
0,5 dl cashewnötter

Mjölkchokladkräm:

150 g mjölkchoklad
1,5 dl gräddfil

Mjölkchokladkräm med frukthack och karamellnötter

 

1. Hacka de torkade bären och frukten. Hacka nougat och choklad. Blanda bär, frukt, nougat, choklad och konjak och ställ i kylen.
2. Karamellnötter: Smält sockret på medelvärme i en stekpanna, gärna med släpplätt-beläggning. Tillsätt smöret när sockret smält och blivit ljusbrunt, rör inte utan skaka stekpannan så att smöret smälter. Blanda ner nötterna. Häll nötblandningen på ett bakplåtspapper. Låt kallna.
3. Mjölkchokladkräm: Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Blanda snabbt ner gräddfilen. Ställ krämen i kylen där den kommer att stelna.
4. Hacka karamellnötterna. Fördela chokladkrämen på tallrikar. Strö över frukthack och karamellnötter.