Mjaddarah

Ris- och linsröra från Palestina
Min svärfar är från Palestina och denna rätt åt han varje lördag som liten. Han har lärt mig hur man gör så nu lagar jag mjaddara, vilket har blivit en av familjens favoriträtter.

1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner linserna, koka 5 minuter.
Slå av vattnet och blanda linserna med riset i en ganska vid
kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongen. Låt koka långsamt ca 20 minuter under lock tills riset är mjukt och vattnet ångat bort.
Smaksätt med spiskummin och eventuellt salt.
2. Skala och skiva löken. Stek den mjuk i smör i en stekpanna.
3. Tomatsallad: Tärna tomaterna och strimla salladslöken.
Blanda i vinäger, olja, pressad vitlök, salt och peppar.
4. Lägg lins- och risröran i salladsblad. Lägg stekt lök på och servera med tomatsallad.

Recept från