Mixed indisk grill med koriandersalsa

Recept på mixed indisk grill med koriandersalsa. Kyckling och flankstek marineras i samma kryddiga rub. Koriandersalsa ger ett friskt smaklyft.

För 10 personer:

Ingredienser

1 kilo flankstek
1 kilo kycklingfiléer
5 citroner

Rub:

0,5 dl masalakrydda
0,5 dl flingsalt
1 msk spiskummin mald
1 msk ingefära mald
1 tsk strösocker
0,5 tsk svartpeppar nymald

Koriandersalsa:

1 silverlök
3 vitlöksklyftor små
3 dl olivolja
1 dl citron pressad
1 tsk honung eller strösocker
0,5 tsk chiliflakes
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 krukor koriander
2 krukor bladpersilja

40 minuter + 30 minuter för köttet att marinera

Mixed indisk grill med koriandersalsa — gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser till rubben. Massera in i kött och kyckling och lägg i kylen ca 30 min.
  2. Salsa: Skala och finhacka silverlöken. Skala och riv vitlöken. Blanda båda med olja, citronsaft, honung och chiliflakes. Krydda med salt och peppar. Hacka örterna och rör ner dem precis före servering.
  3. Grilla köttet ca 5 min på varje sida. Låt vila ca 5 min. Skär köttet i skivor.
  4. Grilla kycklingen ca 8 min på varje sida, tills den är genomstekt, 68° innertemperatur. Låt vila ca 5 min. Skär kycklingen i skivor.
  5. Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär dem i halvor. Grilla dem med snittytan nedåt ca 5 min.
  6. Servera kött och kyckling med koriandersalsa och citroner.