Misosoppa med stekt tofu

Recept på misosoppa med stekt tofu. Värmande med nyttigheter av ingefära och morot. Soppan går extra snabbt om du använder tunna vete- eller glasnudlar.

För 2 personer:

Ingredienser

100 g nudlar
200 g tofu fast
1 morot
1 bit ingefära (ca 5 cm)
6 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
2 msk misopasta -3, gärna ljus
70 g babyspenat
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

15 minuter

 Misosoppa med stekt tofu – gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär tofun i tärningar, stek den lätt krispig i 2 msk olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Skala och finstrimla morot och ingefära.
  4. Blanda 6 dl vatten, grönsaksbuljong, miso och ingefära. Koka upp. Lägg i nudlar, morot och spenat. Toppa med tofu vid servering.