Misoramen – japansk nudelsoppa

Recept på misoramen – japansk nudelsoppa. Soppa med vitlöksstekt fläsk, färsk spenat och nykokta nudlar. Kan varieras med rester av kyckling, kalkon, salladskål, böngroddar, broccoli eller sockerärter.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g fläskytterfilé
1 msk soja japansk
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
2 msk furikake + 1 msk, eller sesamfrön
2 ägg
1 liter vatten
4 portionspåsar misosoppa instant
200 g fullkornsnudlar
2 dl sojabönor
70 g spenat färsk 
smör, salt, nymald svartpeppar

15 minuter + 15 minuter i ugn

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda köttet med 2 krm salt och 1 krm peppar. Bryn det runt om i 1 msk smör.  Blanda sojan med pressad vitlök och honung. Bred blandningen på köttet. Rulla köttet i 2 msk furikake och lägg det i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min, till 70° innertemperatur.
  2. Koka äggen ca 5 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem. Koka upp vatten och rör ner innehållet i misopåsarna. Tillsätt nudlarna och koka dem enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner sojabönorna.
  3. Varva nudlarna med spenat i fyra skålar. Skär tunna skivor av köttet. Lägg kött och ägghalvor i skålarna. Häll på misosoppan och garnera med 1 msk furikake.