Miso- och wasabipasta sätter japansk touch på marinaden, som ger laxen mycket smak efter bara två timmar i kylskåpet.

För 8 personer

Ingredienser

8 laxfilé med skinn (à 150 g) bitar

Marinad:

1 dl sesamfrön
4 misopasta (à 18 g) påsar
2 msk wasabipasta
2 äggulor
2 msk soja japansk
2 msk rapsolja
2 msk ingefära färsk riven

Sås:

2 dl crème fraiche
2 msk wasabipasta
0,5 tsk salt
1 krm strösocker
1 smörgåskrasse ask

Misomarinerad lax med wasabisås

 

1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Stöt dem i en mortel. Blanda sesamfröna med miso, wasabi och äggulor. Vispa i soja, olja och ingefära.
2. Lägg laxen i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och marinera i kylen ca 2 timmar.
3. Sås: Vispa crème fraichen med elvisp tillsammans med wasabi, salt och socker. Vänd i den klippta krassen.
4. Ta upp laxen ur marinaden och grilla, högt över kolbädden, ca 2 min på varje sida. Pensla laxen med marinad några gånger under grillningen.
5. Servera laxen med wasabisås.