Recept på riktigt goda och friska mintkyssar till jul.

För 15 stycken

Ingredienser

4 dl florsocker
1 dl vatten
0,25 tsk ättikssprit
pepparmyntsolja 5-7 droppar

Garnering:

100 g mörk choklad (70%)

Mintkyssar – gör så här:

  1. Blanda vatten, florsocker och ättikssprit i en kastrull och koka upp.
  2. Pensla kanterna på insidan av kastrullen så att sockerkristallerna inte fastnar där. Koka sedan under lock på medelvärme i cirka 5 minuter.
    Sockerlagen skall kokas till mjukt kulprov (se nedan) (termometern visar 118 grader).
  3. Låt sockerlagen svalna under lock i 10 minuter. Tillsätt pepparmyntsoljan.
  4. Arbeta massan slät, smidig och ganska fast med en gaffel.
  5. Ställ skålen i en lagom stor kastrull med sjudande vatten (över vattenånga) och rör massan seg och tjockflytande.
  6. Spritsa eller klicka ut femkronors stora klickar av massan på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna och stelna.
  7. Smält chokladen och spritsa en klick i mitten av varje mintkyss.