Mintkyssar

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Expressen

1 Blanda vatten, florsocker och ättikssprit i en kastrull och koka upp.
2 Pensla kanterna på insidan av kastrullen så att sockerkristallerna inte fastnar där. Koka sedan under lock på medelvärme i cirka 5 minuter.
Sockerlagen skall kokas till mjukt kulprov (se nedan) (termometern visar 118 grader).
3 Låt sockerlagen svalna under lock i 10 minuter. Tillsätt pepparmyntsoljan.
4 Arbeta massan slät, smidig och ganska fast med en gaffel.
5 Ställ skålen i en lagom stor kastrull med sjudande vatten (över vattenånga) och rör massan seg och tjockflytande.
6 Spritsa eller klicka ut femkronors stora klickar av massan på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna och stelna.
7 Smält chokladen och spritsa en klick i mitten av varje mintkyss.

Recept från