Mintkaka

Pepparmintsarom kan ersättas med pepparmintsolja, men tänk då på att oljan har betydligt starkare smak. 2 krm arom motsvarar här 3 droppar olja.

20 min + 20 min i ugn

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.
2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Vispa ägg och socker tills sockret lösts upp.
4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
5. Blanda äggvispet med det avsvalnade smöret. Rör sedan ner mjölblandningen med en slickepott.
6. Rör snabbt i det kokande vattnet. Häll smeten i formen.
7. Grädda kakan ca 20 min i nedre delen av ugnen. Låt kallna.
8. Glasyr: Smält smöret och låt det svalna. Blanda smör, florsocker, kakao, pepparmintsarom och vatten till en jämn glasyr.
9. Bred glasyren på kakan. Ställ kallt till servering.

Recept från