Mintchokladtårta med After Eight

Mint har en speciell förmåga att lyfta och lätta upp mörk choklad. I den bästa av världar möts de trogna smakkompisarna, som här, i en saftig och lite seg tårta. Mintchokladtårtan med After Eight blir godare för varje dag den står i kylen.

För 12 personer

Ingredienser

200 g smör
100 g mörk choklad (70 %)
100 g after eight choklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,25 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt

GLASYR

50 g smör
100 g after eight choklad
3-4 droppar pepparmintsolja
0,5 dl vispgrädde

GARNERING

färsk mynta
18 plattor after eight choklad

TILLBEHÖR

vaniljglass eller vispad grädde

Mintchokladtårta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smör, choklad och After Eight i en kastrull och låt svalna.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
  3. Klä bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen. Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
  4. Smält smör, grädde och After Eight till glasyren. Smaksätt med pepparmintsolja.
  5. Häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar. Lossa kakan från formen med hjälp av en kniv och garnera med After Eight runt kanten och mynta. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Köp-tips! Bonniers stora bakbok

Billigare för våra prenumeranter – köp boken här 

Fler recept med: Ägg och mejeri, Bakning, Övrigt, Tårtor