Mintchokladbollar

Recept på mintchokladbollar med god mix av mint och mörk och vit choklad. Krossade polkagrisar ger knaprighet.

20 min + 30 min i kylen

Recept: Chokladbollar med mint

Gör så här:

  1. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt kakao, havregryn och pepparmyntsolja. Blanda till en fast smet.
  2. Rulla smeten till 12 bollar. Ställ dem i kylen. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Stöt polka­grisarna i mortel och blanda dem med kokos.
  3. Doppa och rulla bollarna i choklad. Chokladen ska täcka, men det ska inte vara ett för tjockt lager. Använd händerna eller en sked. Rulla dem i  polkagrisströsslet. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylen ca 30 min. Förvara kallt och lufttätt.

Baka med stil!

Beställ en klassisk Margrethe-skål i färgen azur här!

99 kr (75 kr för prenumerant).

Recept från