Mintägg

Recept på mintägg. Var snabb när du tillsätter ­pepparmyntsoljan så att inte smeten hinner stelna. Till ­mint-äggen behöver du en termometer!

Annonsen laddas.

Ca 1 timme

Mintägg

 

Gör så här:

1. Blanda vatten, socker och glykossirap i en kastrull. Låt koka till 121°.

2. Tillsätt pepparmyntsoljan och rör om tills smeten blir grumlig. Vänta inte för länge, då blir ­sme-ten för tjock och stelnar.

3. Klicka upp smeten i små runda klickar, ca 2 cm i diameter, på ­plåtar med bakplåtspapper. Låt stelna.

4. Hacka chokladen och smält den i en bunke över vattenbad. Doppa mintknapparna i chokladen och lägg på plåten med bakplåtspapper. Toppa med en Nonstop. Låt stelna i kyl. Förvara kallt.

Recept från Allt om Mat