Minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs

Recept på minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs. Små friterade tortillabröd fylls med u­gnsrostade grönsaker.  

För 6-8 personer:

Ingredienser

3 tortillabröd stora
3 dl solrosolja -4

Citronrostade grönsaker:

2 morötter små
200 g broccoli
200 g blomkål
100 g zucchini gul eller grön
1 citron
2 msk olivolja
0,5 tsk chiliflakes
0,5 tsk salt
0,5 kruka koriander

Srirachamajonnäs:

1,5 dl majonnäs
2 msk srirachachilisås

Garnering:

0,5 kruka koriander

30 minuter + 30 minuter i ugn

Minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs — gör så här:

  1. Citronrostade grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna. Ansa grönsakerna. Skär allt i små bitar. Skölj citronen noga i ljummet  vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
  2. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och blanda med olja, citronskal och -saft, chiliflakes och salt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Grovhacka koriandern och blanda med grönsakerna.
  3. Stansa ut 10–12 små rundlar, ca 4 cm i diameter, ur varje tortillabröd. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180°. Fritera bröden i oljan tills de är gyllenbruna och krispiga på båda sidor, ca 2 min. Ta upp bröden med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Srirachamajonnäs: Blanda majonnäs och srirachachilisås till en slät sås.
  5. Fördela ca 2 msk av grönsakerna på tortillabröden. Lägg en klick srirachamajonnäs på varje och garnera med koriander.

Recept av Jennie Benjaminsson

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Snittar, Vegetariskt