Minisushi med lax

Här går det undan när du i stället för att rulla sushi bara skär ut fyrkanter. Det som kräver planering är tid för att koka och kyla ner riset.

15 min + ca 20 min kokning

1. Skölj riset noggrant i kallt vatten.
2. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Ta kastrullen från värmen och låt riset stå ytterligare 10 min under lock.
3. Rör ihop vinäger, socker och salt tills sockret smälter. Tillsätt blandningen i riset och rör om. Lägg en ren, fuktad och hårt urvriden kökshandduk över riset och låt det svalna.
4. Fördela riset jämnt över hela noriarket, platta till det med fuktade fingrar. Bre wasabin tunt över riset.
5. Skölj och skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Lägg gurkskivorna på riset. Fördela laxen ovanpå. Skär i små fyrkanter, ca 30 st.
6. Servera sushin med soja och ev extra wasabi.

Recept från /LagaLätt