Du kan baka minisconesen i vanliga muffinsformar, men grädda då några minuter längre.

För 24 miniscones

Ingredienser

8 fikon torkade, klippta i småbitar
50 g smör smält
4 dl vetemjöl (240 g)
2 tsk bakpulver
1,5 msk honung flytande
1 påse saffran (1/2 g)
2 dl mjölk
0,5 tsk salt

Recept: Miniscones med saffran och fikon

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Hacka fikonen i bitar. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser samt fikon i en skål.
  3. Tillsätt smör och mjölk och blanda snabbt ihop till en deg.Fördela degen i 24 dubbla småbrödsformar ställda på en plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt sconesen svalna och servera ljumna eller rumstempererade. Scones bör ätas samma dag som de bakas men går även bra att frysa.
Fler recept med: Jul, Matbröd, Övrigt