Lagerblad finns att köpa i kruka i blomsterhandeln.

För 10 bitar

Ingredienser

2 ägg
1 dl strösocker
75 g smör
0,5 dl vispgrädde
1,5 dl vetemjöl
1 krm bakpulver

Lagerbladskräm

15 lagerblad färska
0,5 gelatinblad
0,5 dl mjölk
250 g färskost naturell
2 msk florsocker

tillbehör

hallon och blåbär

Minirulltårta med lagerbladsfyllning

1. Kräm: Lägg lagerbladen i kallt vatten ca 15 min. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Ta upp gelatinbladet. Koka upp mjölk och lagerblad, tillsätt gelatinbladet. Låt dra 1 timme.
2. Rulltårta: Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör, blanda ner grädde och häll det i äggsmeten. Tillsätt mjöl och bakpulver.
3. Bred ut ett 1/2 cm tjockt lager av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp bottnen på sockrat bakplåtspapper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
4. Ta upp och släng bort lagerbladen. Blanda mjölken med färskost och florsocker. Bred krämen på kakan och rulla ihop.
5. Skär rulltårtan i skivor och servera med bär och grädde.