Minipizzor

Pizza bakad på bryggarplattan är ett 
roligt – men tidskrävande! – experiment. 
Vi har gjort Katjas pizzor på vanligt vis. Smaka dem gärna som mättande mellis!

30 min + jästid och 10 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 275 °. Sätt samtidigt in och hetta upp två plåtar.
2. Pizzadeg: Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt olja, socker och salt. Spara 1 dl av 
mjölet till utbakningen, tillsätt resten. 
Rör kraftigt till en smidig deg (5 min i maskin, 8 min för hand). Jäs degen under bakduk 
ca 1 timme.
3. Tomatsås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt sjuda under lock 15 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Fyllning: Skala och finhacka löken. Hacka nötterna. Riv osten. Häll av och bryt tonfisken i bitar. Blanda alla ingredienser i en skål.
5. Dela degen i 8 lika stora delar. Forma till 
bollar och kavla ut till runda plattor. Lägg 
bakplåtspapper på de heta ugnsplåtarna, 
för över plattorna.
6. Bre på tomatsås och fyllning. Grädda mitt 
i  ugnen 10–15 min.

Recept från /LagaLätt