Varma mini-pizzor till fördrinken är ­alltid välkommet. Här med ost, knapriga nötter och aprikoser.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

6 aprikoser torkade
50 g pistaschnötter skalade
1 rulle pizzadeg gärna Sara Lee (400 g)
1 rödlök liten
1 msk olivolja
250 g taleggioost
1 kruka oregano

30 minuter + 10 minuter i ugn

Minipizzor med taleggio – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Strimla aprikoserna. Hacka nötterna.
  2. Rulla ut pizzadegen på en skärbräda och stansa ut 20 rundlar, ca 6 cm i diameter, använd gärna ett glas. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skala och skiva löken tunt och blanda med olja. Fördela lök, aprikoser och nötter på pizzarundlarna. Skär bort skalet på osten och tärna den. Fördela på pizzorna.
  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen 8–10 min, tills de fått fin färg. Ta ut och strö över oregano. Servera direkt.

 


PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

pren kampanj