Minipavlova med vanilj- och limecurd och satsumas

Curden håller ca 2 veckor i kylskåp.

30 min + 1 1/2 timme i ugn

1. Sätt ugnen på 125°.

2. Vispa äggvitorna till hårt skum i torr, ren bunke med elvisp. Tillsätt sockret, ca 2 msk i taget, under fortsatt vispning.

3. Spritsa eller klicka ut 10 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Försök att få dem skålformade så att curden kan få plats.

4. Sätt plåten i nedre delen av ugnen, sänk temperaturen till 100°. Grädda 1 1/2 timme tills marängerna släpper papperet.

5. Curd: Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut alla frön. Blanda limesaften med äggulor, ägg, socker och vaniljfrön i en kastrull.

6. Sjud curden under konstant vispning. Vispa kraftigt tills smeten tjocknar, 5–7 minuter.

7. Skär smöret i små kuber och vispa ner det i omgångar i curden. Sila genom en finmaskig sil. Låt kallna i kylen. Rör ner limeskalet.

8. Skala satsumasen med en kniv och skär dem i tunna skivor.

9. Spritsa eller klicka limecurd på marängerna och garnera med satsumas. Servera genast.

Recept från