Miniomeletter med grön sparris, rödlök och skogschampinjoner

Recept på miniomeletter med grön sparris, rödlök och skogschampinjoner. Grädda omeletterna i en minimuffinsplåt. Har du inte en sådan kan du ställa ut dubbla eller trippla pappersformar på en plåt och baka omeletterna i dem.

För 24 miniomeletter:

Ingredienser

100 g skogschampinjoner
1 msk smör
1 krm salt + 2 krm
0,25 krm svartpeppar nymald, + 1/2 krm
100 g sparris grön
0,5 rödlök
6 ägg
0,75 dl vispgrädde
0,75 dl mjölk
2 dl pecorinoost riven eller annan lagrad, smakrik ost

20 minuter + 20 minuter i ugn

Miniomeletter med grön sparris, rödlök och skogschampinjoner — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa svampen och skär den i små klyftor. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar.
  2. Bryt av den nedre hårda biten från sparrisen och skär resten i ca 2 cm långa bitar. Skala och finstrimla löken.
  3. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Vänd ner osten och krydda med 2 krm salt och 1/2 krm peppar. 
  4. Häll smeten i en smord minimuffinspanna med 24 hål (som vardera rymmer ca 1 1/2 msk) till 2/3. Lägg i svamp, sparris och lök.
  5. Grädda omeletterna mitt i ugnen 15–20 min, tills äggsmeten stannat och omeletterna fått fin färg.