De små minikroppkakorna passar perfekt som en liten förrätt. Det brynta smöret med citron smakar ljuvligt till. Se grundrecept till kroppkakor.

För 4 pers som förrätt

Ingredienser

Minikroppkaka med lax

1/4 sats av grundreceptet
100 g varmrökt lax
2 msk hackad gräslök
1 tsk rivet citronskal
1 krm nymald svartpeppar

45 min

Minikroppkaka med lax – gör så här:

  1. Laxfyllning: Finhacka laxen och blanda med gräslök, citronskal och peppar. Dela degen i 12 bitar. Lägg lite fyllning på varje bit och vik över deg så att fyllningen täcks. Forma till runda bollar. Lägg bollarna i sjudande lättsaltat vatten och sjud ca 5 min.
  2. Bryn smöret och blanda med citronsaften. Ta upp bollarna med hålslev och lägg dem på tallrikar. Häll över citronsmöret och strö över gräslöken.