En pampig men superenkel avrundning på måltiden. Vi använde raka dricksglas. Hemligheten i att lyckas med charlotten ligger i fingerfärdigheten med att snabbt vända kexen i likör och apelsinsaft.

För 6 st

Ingredienser

1 burk konserverad frukt t ex päronhalvor (avrunna 230g)
3 msk lemon curd köpt eller hemgjord
250 g mascarponeost
3 msk apelsinlikör
3 msk apelsin pressad
18 vicenzovokex s k tiramisukex
6 glas med rak kant
12 remsor av bakplåtspapper

Till servering

1 dl körsbär
1 dl physalis
1 dl vinbär

Minicharlotte med exotiska frukter och citronkräm

 

1. Låt päronen rinna av. Mixa dem tillsammans med lemon curd och mascarponeost med mixerstav eller i matberedare.
2. Gör ett kryss av två bakplåtspappersremsor i glasen. Låt dem sticka upp en bit ovanför glasets kant så blir charlotten lättare att lyfta upp.
3. Blanda likör och apelsinsaft. Bryt eller skär kexen mitt itu. Vänd snabbt kexen i likören allt eftersom de används. Ställ de likörvända kexen runt om i glasen. Fördela päron- och lemon curd-fyllningen mitt i. Ställ kallt i minst 2 timmar.
4. Lyft upp charlotten på assietter och servera med färsk frukt.