Minibullar med apelsinfyllning

Underbar fyllning av mandelmassa, choklad och apelsin.

Annonsen laddas.

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°. Häll degvätskan i bunken och rör ut jästen. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
2. Rör ner nästan allt mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen 5–10 min. Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.
3. Riv mandelmassan fint, rör ihop den med smör, socker, apelsinskal och saft.
4. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till rektangulära plattor, ca 20 x 30 cm. Bred på apelsinfyllningen och strö över chokladen. Rulla ihop och skär varje rulle i 20 bitar. Lägg bullarna i små bullpappersformar ställda på en plåt. Låt jäsa ytterligare 25–30 min under bakduk.
5. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.

Recept från Allt om Mat