Minibiffar med äpple

Smakrika svenska äpplen och sås på cidervinägersenap gör fläskfärsbiffarna ännu godare.

Minibiffar med äpple Receptbild - Allt om Mat
Ulrika_Pousette

Minibiffar med äpple

Ingredienser 4 person(er)

1 tsk salt
2 msk smör
600 g potatis, kokt eller pressad
1 st salladslök
2 st gula lökar
450 g fläskfärs
2 dl grädde, mager (5%)
4 st röda äpplen
2 msk cidervinäger, grovkornig (senap eller provensalsk)

Näringsvärde

541 kcal, 26 g fett, 25 g protein, 52 g kolhydrater

1. Ansa och skiva äpplena i ca 1 cm tjocka skivor. Skala löken och skär den i ca 1 cm tjocka skivor, finstrimla salladslöken. Spara lite till garnering
2. Blanda färsen med salt och salladslök. Forma färsen till små biffar.
3. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek först äppel- och lökskivorna 1–2 min på varje sida. Ta upp. Stek sedan biffarna 2–3 min på varje sida. Häll ner grädden blandad med senap och efterstek ca 5 min.
4. Servera biffarna med sås, äpple, lök och kokt eller pressad potatis. Garnera med resten av salladslöken.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler