Bakelse med apelsinblomscrème och hallon

Recept på minibakelse med apelsinblomscrème och hallon. Har du haft ett blommande citrusträd? Då kan du tänka dig smaken på denna ljuvliga dessert. Apelsinblomsvatten köper du i butik med orientaliskt sortiment.

Annonsen laddas.

20 min + 12 min i ugnen

Minibakelse med apelsinblomscrème och hallon

 

1. Sätt ugnen på 225°. Tina smördegen enligt anvisning på förpackningen. Skär varje platta i fyra bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med äggula. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler.
2. Fyllning: Vispa ägg och socker. Halvera ­vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i en liten kastrull och tillsätt 1 1/2 dl ­grädde. Låt koka upp.
3. Häll grädden i äggpöset och rör om. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud på svag värme tills den börjar tjockna. Blanda apelsinblomsvatten och majsstärkelse. Häll blandningen i vaniljcrèmen under omrörning. Låt koka upp.
4. Ta kastrullen åt sidan. Rör i apelsinskal och -saft. Ta upp och släng bort vaniljstången. Låt crèmen kallna. Vispa 1 dl grädde till ett fast skum och vänd ner i crèmen.
5. Dela smördegsbakelserna mitt i tu. Fördela crème och hallon på den undre delen och lägg på den övre. Pudra över florsocker och servera genast så att smördegen behåller sin frasighet.

Recept från Allt om Mat