Mini-dinkellimpor

Ett eget litet formbröd är fint på kräftbuffén! Små formar finns att köpa i många köksbutiker.

40 min + 1 timme jäsning och 12 min i ugnen

Mini-dinkellimpor

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i lite av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, ca 10 min. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
  3. Dela degen i två bitar. Arbeta dem smidiga och dela varje bit i tio mindre bitar. Rulla ut till minilimpor och lägg dem i oljade minibrödformar klädda med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda bröden mitt i ugnen ca 12 min, tills de har fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.

Tips: Det går även att baka ut bröden direkt på en plåt med bakplåtspapper. Skär då några snitt i varje bröd när de jäst för att få ett fint mönster. Minska gräddningstiden något.

Recept från