Recept på minestronepasta. Här har vi lånat råvaror och smaker från den mustiga italienska grönsakssoppan och lagat en smal sås i stället.

För 2 person(er)

Ingredienser

150 g pasta
4 skivor rökt kalkon eller skinka
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 palsternacka
1 bit rotselleri
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 dl hönsbuljong
0,5 dl basilika grovhackad
1,5 dl lagrad mager ost (17 %) riven

Minestronepasta — gör så här:

  1. Koka pastan. Skär kalkonköttet i tärningar.
  2. Skala och tärna vitlök, morot, palsternacka och rotselleri.
  3. Fräs kalkonköttet och grönsakerna i olja i en panna. Tillsätt tomatpuré och buljong.
  4. Låt allt koka ihop ca 10 minuter. Rör i basilika och ost.
    Servera såsen till pastan.
Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter, Pasta