Mille feuille med rabarbersylt och kanelmousse

En elegant tårtbit med både fras och syra. Mille feuille bör frysas för att kunna skäras i bitar. Låt tårtan tina i kyl över natten eller ett par timmar i rumstemperatur.

Mille feuille med rabarbersylt och kanelmousse

1. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegsplattorna och kavla till 15 x 20 cm. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med äggula och strö över råsocker. Grädda dem genast till gyllenbrun färg 8–10 min. Ta ut och lägg en annan plåt över så smördegen blir platt.
2. Kanelmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölken. Vispa äggulan med socker och kanel. Häll blandningen i mjölken. Sjud till en kräm under omrörning. Ta upp gelatinbladen och vispa ner dem i den varma krämen. Låt svalna.
3. Vispa grädden mjuk och vänd ner den i den svala, men inte kalla, krämen.
4. Stryk ett tunt lager rabarbersylt på en smördegsbotten. Skiva jordgubbarna och lägg på ett lager över sylten, därefter kanelmousse. Lägg på nästa botten, rabarbersylt och jordgubbar. Lägg på ett lager vispad grädde och sista bottnen. Jämna till kanterna med grädde. Ställ i frysen.
5. Tina tårtan något innan den skärs i bitar med sågtandad kniv. Servera när den tinat helt.

Recept från