Mild getost med hallon- och rabarbermarmelad, rågknäcke och fänkålscrudité

Mild getost, krispig fänkål och syrlig marmelad blir en perfekt kombination.  Gör gärna dubbel sats marmelad, den kommer att gå åt.

1. Skala och tärna rabarbern. Blanda med hallonen i en kastrull. Häll på vatten, socker och citronsaft.
2. Koka utan lock 10-15 min, beroende på hur stor kastrullen är och hur mycket det kokar. Skumma under tiden det kokar.
3. Gör ett marmeladprov genom att hälla lite marmelad på en kyld tallrik och dra ett streck i marmeladen med en sked. Om marmeladen inte flyter ihop igen är den färdig. Annars bör den koka några minuter till.
4. Häll upp i en väl rengjord burk och sätt på ett lock, förvara i kylen.
5. Skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin eller osthyvel, lägg i iskallt vatten och låt det bli krispigt. Häll av vattnet och torka lätt med ­handduk, blanda med salt och citronsaft. ­Servera med ost, knäcke och marmelad.

Recept från