Lime och chili står för kryddningen i wrapsen, som kan ätas både varma hemma och kalla på utflykten.

För 6 wraps

Ingredienser

450 g kycklingfiléer
1 lime saft från
2 vitlöksklyftor finhackade
1 spansk peppar urkärnad och finhackad
1 msk olja eller smör till stekning
1 dl hönsbuljongtärning

Salsa

2 avokador
2 tomater
1 röd lök
1 lime saft från
2 msk majsolja
2 msk färsk koriander hackad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering

6 tortillas ca 25 cm i diameter
100 g romansallad strimlad

1. Skär kycklingfilén i ca 2 cm strimlor. Pressa över saften från lime, rör om och låt marinera en stund.
2. Salsa: Skär avokado och tomat i sockerbitsstora tärningar, finhacka rödlöken. Blanda alla ingredienser till salsan.
3. Torka av kycklingstrimlorna lätt, och stek dem på medelvärme helt igenom tillsammans med vitlök och spansk peppar. Ta upp och lägg i skål.
4. Koka ur stekpannan med buljongen och häll över kycklingen.
Låt svalna.
5. Servering: Lägg kyckling, salsa och sallad på tortillas och vik ihop till wraps.