Mexikanska empanadas

Recept på mexikanska empanadas. Mexikanska empanadas är matiga, stora piroger som lätt blir både barnens och de vuxnas favoriter!

För 4 personer

Ingredienser

1 maizena pajmix förp (225 g)
1 lök gul
1 päron
200 g potatis kokt kall
150 g kyckling kall grillad
2 msk olivolja
3 msk tacokrydda (påse)

Tillbehör:

1 påse sallad blandad (150 g)

1 timme

Mexikanska empanadas — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär päronet i små bitar. Mosa potatisen med en gaffel. Skär kycklingen i smala strimlor.
  2. Fräs lök och päron i olja 2-3 min. Blanda det frästa med potatis och kyckling. Smaka av med tacokrydda och låt kallna.
  3. Gör degen enligt anvisning på förpackningen. Ta upp den på mjölad arbetsbänk och dela den i 4 bitar. Rulla bitarna till bullar och kavla ut dem till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela fyllningen på rundlarna. Spara en kant (ca 2 cm). Nyp ihop kanterna noga och lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla pirogerna med kallt vatten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler utan bakduk. Servera med sallad.