Mexikansk köttfärspaj med ris och guacamole, en variant på tacopaj. Förbered pajen hemma och gör sås och guacamole på plats.

För 4 person(er)

Ingredienser

Tacopaj deg

4 dl köttbuljong (tärning+vatten)
1 msk smör
2 dl långkornigt ris
2 msk naturell färskost
2 ägg

Fyllning tacopaj:

400 g nötfärs
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
2 tsk mald spiskummin
1 msk chili, t ex spansk peppar finhackad
1 dl vatten
1 ägg

Guacamole:

2 avokador
2 tsk apelsinsaft pressad
1 msk gul lök hackad
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt

Vitlökssås:

2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 krm salt

Tillbehör:

1 burk tacosås (300 g)

Mexikansk tacopaj — gör så här:

  1. Koka upp buljong och smör. Tillsätt riset och sjud på svag värme under lock ca 20 min.
  2. Sätt ugnen på 175º. Smörj en pajform med färskost.
  3. Låt riset svalna något. Vispa upp äggen och blanda med riset. Bred ut riset i formen och tryck upp på kanterna.
  4. Stek färsen i smör i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, soja, salt och kryddor. Späd med vattnet och låt sjuda ca 2 min. Låt svalna något och rör sedan ner ägget, lätt vispat. Fördela färsen i pajformen. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
  5.  Servera pajen med vitlökssås, tacosås, apelsin- och tomatsallad och guacamole (se recept i videon nedan)

VIDEO: Så gör du äkta guacamole