Om man har möjlighet att få tag i färsk merguez så slår den det mesta i korvväg. Harissan, som är en tunisisk chilipasta, är väldigt stark så använd den varsamt.

För 4 personer

Ingredienser

800 g potatis
1 msk olivolja + 1 msk olivolja
1 tsk salt + 0,5 tsk + 2 krm salt
2 paprikor röda
1 rödlök
2 dl matyoghurt
1 msk harissa
1 krm nymald svartpeppar
400 g merguez (lammkorv 17%)
1 citron

Merguez med rostad paprika- och potatissallad

 

1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba och skär potatisen i halvor eller klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
2. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs grönsakerna i 1 msk olja ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt.
3. Blanda matyoghurt och harissa. Smaka av med 2 krm salt och svartpeppar.
4. Stek eller grilla korven runt om ca 5 min.
5. Blanda potatisen med grönsakerna och servera till korven, sås och citronklyftor.