Recept på melon- och jordgubbssallad. Frisk sallad som passar till grillat kött eller exempelvis varmrökt lax.

För 4 portioner

Ingredienser

2 msk pumpakärnor
1 kruka plocksallad eller 1 påse blandsallad med t ex mangoldskott
250 g vattenmelon
250 g jordgubbar
200 g fetaost
1 msk jordgubbsvinäger alt balsamvinäger
3 msk kallpressad olivolja
10 basillikablad
örtsalt + nymald svartpeppar

15 min

Melon- och jordgubbssallad

 

1. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna. Låt dem svalna.
2. Skölj och bryt salladen i bitar, torka den. Fördela salladen på ett stort fat.
3. Skala melonen. Kärna ur och skär den 
i 3 cm stora trianglar. Snoppa och skiva jordgubbarna.
4. Varva melon och jordgubbar över salladen. Smula över fetaosten.
5. Vispa ihop vinäger och olja. Krydda med 
1/2 tsk örtsalt och 2 krm peppar.
6. Ringla dressingen över salladen. Strö över pumpakärnor och basilikablad och servera.

Fler recept med: Frukt och bär, Övrigt, Sallader