Servera gärna soppan med en klick aioli.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
1 fänkål (200 g)
2 msk olivolja
400 g tomater hela (1 burk)
2 fiskbuljongtärningar
10 dl vatten
400 g hoki eller sej halvtinad
3 msk timjanblad hackade (+ 4 små kvistar till garnering)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

200 g grov baguette eller annat grovt bröd

1. Skala och hacka löken. Ansa fänkålen och skär den i små bitar.
2. Fräs lök och fänkål i olja ca 3 min. Tillsätt tomater, smulad buljongtärning och hälften av vattnet. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 min under lock.
3. Skär fisken i tärningar, lägg dem i soppan och koka ca 5 min eller tills fisken är färdigkokt.
4. Mixa soppan med mixerstav och späd med resten av vattnet. Låt koka upp och blanda i timjan. Krydda med salt och peppar. Garnera med timjan-kvistar. Servera med bröd.

Ca 340 kcal per portion, 10 g fett, 29 g protein, 33 g kolhydrater

Fler recept med: Fisk, Näringsberäknat, Smalt, Soppa