Matvetesallad med clementindressing

Recept på matvetesallad med clementindressing. En krispig grön sallad är gott på julbordet. Svartkålschips toppar.

20 minuter + 30 minuter i ugn

Matvetesallad med clementindressing – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Skär bort bladnerven på kålen. Vänd ihop med oljan och fördela bladen jämnt på plåten. Strö över flingsalt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills kålen är krispig.
  2. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl i kallt vatten.
  3. Skala och hyvla morötterna tunt, gärna på mandolin. Strimla aprikoserna.
  4. Dressing: Skölj clementinen noga i ljummet vatten. Finriv -skalet och pressa ut 3 msk saft. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt citronsaft, senap, olja, salt och peppar. Vänd ihop dressingen med matvete, morot, aprikos och salladsmix.
  5. Skär loss hela blad från gem-salladen och fördela salladen i dem. Smula över fetaosten och garnera med svartkålsblad.

Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson

Recept från