Matvete-otto med grönsaker och gorgonzola

En vegetarisk rätt som mättar ordentligt. Välj den mildare gorgonzolan med benämningen dolce.

1. Skala och hacka 1 vitlöksklyfta och schalottenlöken. Fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja i en vid kastrull.
2. Häll på matvetet och rör om. Tillsätt grönsaksbuljongen. Sjud under  lock ca 15 min eller tills nästan all buljong kokat in.
3. Ansa och skär paprikorna i bitar, skala och skiva 1 vitlöksklyfta. Stek  paprikan i 1 msk olja i en het stekpanna. Sänk värmen och låt vitlöken fräsa med 1-2 min. Ansa spenaten och ta bort grova stjälkar. Vänd ner spenaten i matvetet.
4. Tärna gorgonzolan. Blanda matvetet med grönsakerna och gorgonzolan. Spara lite till garnering.  Mal över svartpeppar. Servera med sallad.

Ca 460 kcal
per portion 21 g fett  17 g protein
46 g kolhydrater

Recept från