Snabbt går det att göra läckra och matiga ostmuffins. Jag fyller med gorgonzola och mogna päron. Har du någon annan favoritost går det också bra.

För 16 bullar

Ingredienser

480 g vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
100 g smör
2 ägg
2,5 dl mjölk

Fyllning:

125 g gorgonzola
1 päron moget

Matmuffins med gorgonzola och päron — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen, det går bra i matberedare eller finhacka med en bordskniv. Häll i ägg och mjölk och kör eller rör snabbt ihop degen. Ta upp den på mjölat bord, forma till en rulle och dela i bitar.
  2. Skär gorgonzola och päron i bitar.
  3. Platta ut degbitarna och vik in en bit gorgonzola och en bit päron i varje degbit. Tryck ihop skarven och lägg den neråt.
  4. Placera alla degknyten i muffinsformar och grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter tills de har fått fin färg.