Tartaren packas hårt i crème brûlée-formar eller andra små skålar, som sedan vänds upp och ner. Klä ev formarna med plastfolie så går tartaren lättare att lossa.

För 8 personer

Ingredienser

2 burkar matjessill (à 200 g)
4 potatisar kokta medelstora
100 g parmesanost
4 ägg hårdkokta
3 äggulor
1 msk citron pressad
1 msk gräslök finhackad
2 krm salt

Garnering:

100 g forellrom
1 dl gräddfil
2 msk olivolja

Matjessilltartar med parmesanost, olivolja, gräddfil och forellrom

  1. Låt sillen rinna av. Tärna sill, potatis, parmesan och ägg. Tillsätt äggulor, citron, gräslök och salt och blanda ordentligt.
  2. Forma röran genom att packa den hårt i 8 små, runda formar. Vänd dem upp och ner och lossa försiktigt tartaren på tallrikarna.
  3. Garnera med forellrom, gräddfil och olivolja. Servera kallt öl och snaps till.