Matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök

Recept på matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök. Smöret är brynt när det har vacker, brunaktig färg och luktar nötigt.

30 minuter

Matjessill med crème fraiche och picklad rödlök – gör så här:

  1. Picklad lök: Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda löken med vatten, socker och ättika. Låt stå tills sockret lösts upp.
  2. Bryn smöret i en kastrull. Låt det svalna. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda i smöret, ta även med bottensatsen. Krossa pepparkornen och blanda i crème fraichen. Salta. Lägg crèmen i en spritspåse.
  3. Låt sillen rinna av och skär den i ca 3 cm breda bitar. Låt lök och morötter rinna av.
  4. Lägg sillbitarna på ett fat och spritsa på crèmen. Toppa sillen med lök och morötter. Garnera med krossad rosépeppar och dillkvistar.

Recept från