Matjessill med vallmofrön, crème fraiche och bacon

Recept på matjessill med vallmofrön, crème fraiche och bacon. Förrätten går fint att förbereda. Värm smöret strax före servering. Rosta vallmofröna försiktigt; när de börjar poppa är de klara och har en nötig god smak.

För 8 personer:

Ingredienser

2 burkar matjessill (à 200 g)
1 msk vallmofrön blå
50 g smör
1 paket bacon (140 g)
2 dl crème fraiche
1 ask smörgåskrasse

5 minuter

Matjessill med vallmofrön, crème fraiche och bacon – gör så här:

  1. Rosta vallmofröna lätt i stekpanna och häll upp dem i en skål. Bryn smöret på medelvärme i en kastrull.
  2. Stek baconet krispigt och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Bred ut crème fraiche på tallrikarna. Låt sillen rinna av. Lägg sillen på crème fraichen. Smula baconet och strö över det och vallmofröna. Klipp över krassen. Ös över det varma brynta smöret och servera direkt.

Foto: Per Ranung

 

Fler recept med: Fisk, Förrätter, Jul, Övrigt