Matjessill med rödbetor, kapris och potatissallad

Recept på matjessill med rödbetor, kapris och potatissallad. Använd färdigkokt potatis så går rätten ännu snabbare att laga.

För 2 personer

Ingredienser

1 burk matjessill (200 g)
400 g potatis
1 äpple litet
1 kruka gräslök
1,5 dl gräddfil
1 msk senap
2 rödbetor inlagda
1 saltgurka
0,5 dl cocktailkapris
salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Matjessill med rödbetor, kapris och potatissallad – gör så här:

  1. Koka potatisen mjuk. Låt den rinna av och svalna. Skala och skär potatisen i bitar.
  2. Kärna ur och tärna äpplet. Hacka gräslöken. Blanda gräddfil, senap, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Vänd ner potatis, äpple och hälften av gräslöken.
  3. Låt sillen rinna av och lägg den på ett fat. Skär rödbetor och gurka i mindre bitar. Strö rödbetor, gurka, kapris och resten av gräslöken över sillen. Servera med potatissalladen till.

 

Tips! Ännu en god snabbsill:

Fler recept med: Fisk, Näringsberäknat, Övrigt