DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Matjessill med mandelpotatis, ägg och brynt skaldjurssmör – en ny klassiker!

Matjessill är nästan ett måste på midsommarbordet. Prova något nytt – kombinera matjessillen med mandelpotatis, ägg och brynt skaldjurssmör. Kanske blir det en ny favorit!

Annonsen laddas.

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka potatisen med skal. Skala och skiva tunt när den har svalnat, lägg potatisen i en form.
  2. Koka äggen, medium.
  3. Skär de hela sillfiléerna (matjesill eller löksill) nästan helt igenom, de får gärna hålla ihop.
  4. Lägg sillen på mandelpotatisen.
  5. Grovhacka äggen och fördela ovanpå sillen.
  6. Bryn smöret tills det tystnat i pannan och sila genom ett kaffefilter.
  7. Blanda smöret med skaldjursfonden.
  8. Slå smörblandningen över sillen och toppa med den finhackade gräslöken.
  9. Serveras ljummen.

 

Recept från Allt om Mat