Recept på matjessill med dillkräm,  brynt smör, färskpotatis och rödbetor. Inga konstigheter, bara somriga smaker man tycker om.

För 4 personer

Ingredienser

500 g färskpotatis
500 g knipprödbetor
1 rödlök
4 matjessillfiléer hela
0,5 dl gräddfil

Dillolja:

0,5 kruka dill
1 citron, rivet skal
1 msk citron pressad
0,5 dl rapsolja kallpressad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Till garnering:

dillkvistar

Matjessill med dillkräm

 

1. Skrubba potatis och rödbetor. Koka dem mjuka i saltat vatten i separata kastruller. Skala röbetorna under rinnande kallt vatten. Skala och finhacka rödlöken.
2. Olja: Mixa dill, citronskal, citronsaft och ­rapsolja med mixerstav, smaka av med salt och peppar.
3. Putsa matjessillen på kanterna och lägg upp på tallrikar. Spritsa gräddfil i en lång rand på varje sillfilé och strössla rödlöken över.
4. Servera med potatis, rödbetor och dilloljan. Garnera gärna med dillkvistar.