Matig laxsallad

Recept på matig laxsallad. Grynen får smak av pesto. Välj gärna en färsk pesto som ger extra mycket basilikasmak.

 

15 minuter + 10 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär laxen i kuber, ca 2 x 2 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Blanda peston med 3 msk av grynens kokvatten. Låt grynen rinna av och blanda med peston. Vänd ner spenaten. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Grovriv osten.
  4. Lägg grynen på ett fat och toppa med lax och parmesan. Servera genast. 

Recept av Suzanne Ribbing

 

Recept från