Desserten räcker till 8 små dessertglas för den som bara vill ha en liten portion. Chokladen bör vara av hög kvalitet med minst 70 % kakaohalt, gärna Valrhona. Chokladtryffeln stelnar inte om chokladen inte är tillräckligt bra.

För 4 personer

Ingredienser

Mascarponecrème

2 äggulor
3 msk strösocker
250 g mascarpone
1 lime finrivet skal
1 msk pressad lime
1 dl vispgrädde

Chokladtryffel

50 g mörk choklad ca 70 % kakaohalt, helst Valrhona
1 dl vispgrädde

Servering

0,5 l hallon färska eller knappt tinade
0,5 knippe färsk mynta

Mascarpone- och limecrème med chokladtryffel och hallon

 

1. Crème: Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mascarpone, limeskal och saft och vispa ihop. Tillsätt grädden och vispa till en fast kräm. Fördela i glas och ställ kallt några timmar.
2. Tryffel: Hacka chokladen. Hetta upp grädden i en kastrull.
Ta av från värmen och rör ner chokladen och rör till en slät kräm, låt svalna något. Häll den över den kalla crèmen. Ställ i kylen.
3. Servering: Ta ut desserten minst 30 min innan den ska serveras så att tryffeln blir krämig. Lägg på hallon och garnera med färsk mynta.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest, Övrigt